Jaouad & Nyira vinden het belangrijk om het leven te vieren op een uiterst creatieve manier. Identiteit zal een belangrijke rol spelen in hun projecten. Zij weten als geen ander hoe het is om te balanceren tussen hun Vlaamse en Afrikaanse roots. Zij willen talent onderzoeken, ontwikkelen en stimuleren, maar vooral luisteren en verhalen ontdekken van mensen zoals jij en ik.
 
 
 

Nyira Hens

Creative Mother

Kempense Rwandese actrice die haar Turnhoutse tongval niet verloochend heeft. Als je wilt dat ze algemeen beschaafd Nederlands praat doet ze dat in een handomdraai, zo goed dat ze daardoor anderen les geeft in dictie en uitspraak. Coaching en begeleiding met nieuw talent zijn voor haar een uitdaging waar ze graag haar parelwitte tanden in vast bijt. Haar hobby’s zijn papier versnipperen, zingen, rijst eten en nieuwe mensen ontmoeten. Zij zet zich al een aantal jaren in voor “RZM”, Rwanda en zo veel meer. Een organisatie die de belangen van geadopteerde Rwandezen in Vlaanderen verdedigt. Hiervoor kreeg ze de award van “community builder” van de vzw Kilalo.
 
 

Jaouad Alloul

Founding Father

Deze kielse rat met roots uit Marokko heeft een zoete achtergrond als patissier. Hij nam zijn eerste grote stapjes op het podium als Drag Queen, hiermee wakkerde hij zijn liefde voor performen aan. Na zijn deelname in 2013 aan The Voice van Vlaanderen met Alex Callier als coach had hij de smaak en de drive te pakken. Wat een toevallige ontmoeting was tijdens een nieuwjaarsfeestje met Nyira Hens, ontwikkelde zich tot een vriendschap en coaching voor de monoloog Zeemeermin die in premiere ging als work in progress tijdens het Mestizo Arts Festival 2017. Hij voelt zich als een vis in het water op het podium en is van alle markten thuis. Zijn hobby’s zijn yoga, boksen en koken voor vrienden en familie.