Jaouad & Nyira vinden het belangrijk om het leven te vieren op een uiterst creatieve manier. Identiteit zal een belangrijke rol spelen in hun projecten. Zij weten als geen ander hoe het is om te balanceren tussen hun Vlaamse en Afrikaanse roots. Zij willen talent onderzoeken, ontwikkelen en stimuleren, maar vooral luisteren en verhalen ontdekken van mensen zoals jij en ik.
 
 
 

Nyira Hens

Creative Mother

Kempense Rwandese actrice die haar Turnhoutse tongval niet verloochend heeft. Als je wilt dat ze algemeen beschaafd Nederlands praat doet ze dat in een handomdraai, zo goed dat ze daardoor anderen les geeft in dictie en uitspraak. Coaching en begeleiding met nieuw talent zijn voor haar een uitdaging waar ze graag haar parelwitte tanden in vast bijt. Haar hobby’s zijn papier versnipperen, zingen, rijst eten en nieuwe mensen ontmoeten. Zij zet zich al een aantal jaren in voor “RZM”, Rwanda en zo veel meer. Een organisatie die de belangen van geadopteerde Rwandezen in Vlaanderen verdedigt. Hiervoor kreeg ze de award van “community builder” van de vzw Kilalo.
 
 

Jaouad Alloul

Founding Father

Singing | Acting | Dancing | Arts | Fashion

Kunstenaar & ondernemer

Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Hij speelt graag met het thema gender en gaat controversiële thema's niet uit weg. Zijn comfortzone verlaten ervaart Jaouad als een absolute must die hij combineert met een onstuitbare drang om verhalen te vertellen. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst & mode zijn voor hem één grote speeltuin. In 2020 werd Jaouad door NRC geselecteerd als één van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied. In datzelfde jaar werd hij door de jury van het Theaterfestival als #nieuwjong geselecteerd. In 2021 brengt hij als Jaouad zijn debuutalbum ‘Messias’ uit. Zijn activisme en ondernemerschap komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is.