#messias


 
“De opdracht” die hij volgens sommigen kreeg is door velen misbegrepen vanwege zijn eigenzinnige vrolijke invulling ervan. Vorig jaar namen 3 nieuwstedelijke artiesten Rataplan over. De Loods des doods, Enrique Noviello en Osei Bantu kregen 10 dagen ruimte om te experimenteren met hun artistiek werk en onderzoek te doen naar hun expressievormen. Ze hadden ook de kans om daaruit iets te tonen aan het publiek. Deze ruimte maakt Mestizo Arts Platform, samen met Rataplan, opnieuw in 2019.

Van 1 tot 16 februari zal theatermaker en zanger Jaouad Alloul aan de muzikale theaterperformance #messias werken. Na 9 jaar raapt hij al zijn moed bijeen en keert hij terug naar zijn ouderlijk huis. Hoe is zijn relatie met zijn schepper na 9 jaar? Wat betekenen zijn roots voor hem na 9 jaar en hoe kijkt hij hierop terug? Op zijn drugsgebruik, zijn travestie-verleden, zijn mislukt huwelijk en zijn ontrouw. Welke fouten heeft hij gemaakt? Niet in de ogen van Allah, maar in zijn eigen ogen. Kan hij zichzelf nog recht in de ogen kijken? Wie is zijn Messias?

Een residentie met toonmoment door Mestizo Arts Platform, in samenwerking met Rataplan en met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen.


 
 
Cast Jaouad Alloul, Aiko Devriendt, Mitya Jansen, Lode Jansen, Ruben Pensaert, Gerben Brys, Haroun Iqbal, Sarah Devos • Fotografie Sam Bynens
 
 

Met steun van


In samenwerking met